Literatura biciclistului

17 Ian

Cand eram foarte tanar, in gimnaziu, am participat la intalnirile unui cenaclu literar orientat spre realism socialist rutier (as fi vrut tare mult sa spun realism magic, dar adevarul ma bate pe umar). In productiile literare de acolo, invariabil personajul principal – si pozitiv – era un pieton, antagonistul era un sofer, iar rebelul (si elementul de profunda surpriza) – un biciclist. Nu m-am dus de bunavoie la acest cenaclu, am fost numit.

Framantarile cenaclului tineau de faptul ca eram obligati sa folosim in compuneri anumite cuvinte; la un nivel superior de dificultate, niste cuvinte (altele) ne erau interzise.

La concursul municipal „Omul rutier complet”, scoala mea a trimis, dintre elevi, un sofer (aspirant, nu avea varsta necesara), un biciclist grozav si un scriitor involuntar, un scriitor aspirat (si semnez…).

In aceasta echipa, soferul fara permis era si liderul nostru desemnat. Ce imi amintesc despre starea noastra de pregatire de atunci: elevului-sofer din viitor i-au lipsit pana in ultima clipa o sumedenie de pagini din codul rutier dupa care a studiat, biciclistul din echipa noastra a fost printre putinii cu patru roti la bicicleta (deci a avut montate si cele doua rotite ajutatoare, pentru un plus de echilibru), iar eu am citit exact in acea perioada Doamna de Monsoreau, cu obstinatie.

Totusi, tin minte ca l-am urmarit cu real interes pe omul care a luat compunerile scriitorilor si s-a dus cu ele in spatele unei mici draperii, pentru a le evalua. A revenit tarziu de dupa perdea si a afirmat ca sunt numai bun de jumatatea clasamentului sau.

Toate aceste lucruri ar trebui sa-mi apara in C.V.

Anunțuri

Un răspuns to “Literatura biciclistului”

  1. http://goanalyze.info/meteojob.com 31 Mai 2017 la 19:29 #

    nai exei vgei polu kalo ! tha sou po omos to eksis an th thes gia xrhsh apokleistika se polh den kai to citiom logo mikroterou xorou!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: