Iar apoi a fost revelionul preotului

6 Ian

Exista organizatii insolite, firme care se ocupa sa inlesneasca intalniri intre persoane care nu se cunosc. In general, mai mult de zece persoane, uneori mai mult de o suta, fiindca nu ma refer doar la rendez-vous-ul cel mai simplu, cu un baiat si o fata.

N-am sa explic mai mult de atat, am sa spun doar ca anul acesta (care este deja anul trecut, dar inca nu-mi vine sa cred) am hotarat sa-mi petrec revelionul intr-un eveniment organizat de o asemenea firma. Deci sa petrec cu o suta de oameni necunoscuti, si nu doar pe muzica si pe intuneric, nu. De fapt, „clubul” incurajeaza contactele, atingerile, pusul de intrebari oricat de intime si personale.

Ceea ce intervine insa este necazul participarii repetate; eu nu eram pentru prima oara la un eveniment pus la punct de firma. Asa stand lucrurile, firma ajunge paradoxal sa isi rateze subtitlul si tinta, pentru ca nu toti cei care participau la acel revelion imi erau necunoscuti – cu unii ma mai intalnisem si la alte evenimente pentru persoane care nu se cunosc intre ele.

N-am sa ma ascund: anul trecut (accept in sfarsit ca acum suntem in alt an) a fost pentru mine un an foarte prost, in dragoste si privind sanatatea. 2012 m-a amenintat cu tot ce se putea, de la pierderea slubei, a iubitei, pana la pierderea parintilor si a vederii, 2012 mi-a fluturat si cancerul prin fata, halal stegulet de sfarsit de cursa (sau de eliminare), 2012 a fost dragut sa ma anunte cate lucruri teribile mi se pregatesc pentru cand imi va fi lumea mai draga.

2012 m-a convins sa petrec sfarsitul lui cu necunoscuti, cu o multime de necunoscuti, intr-o mlastina. Am decis totusi sa raspund in acea noapte telefoanelor din partea cunoscutilor. Au venit apeluri doar din strainatate.

Petrecerea s-a tinut la Rin Grand Hotel, un hotel care impresioneaza si prin asezare: langa ceea ce Google Maps si Rovana Plumb numesc Rezervatia Naturala Vacaresti – albia fostului lac Vacaresti. Mlastina. Rezervatia Vacaresti explica probabil numarul impresionant de pescarusi care dau aproape zilnic roata blocului parintilor mei, cateodata confundandu-se cu o ninsoare grosiera.

Rin Grand Hotel dispune de sali inchiriabile cel putin la etajele 1 si 13; aceste sali poarta nume de mari orase. Petrecerea noastra a fost la Bucuresti, in sala cu numele Bucuresti; sala Berlin a gazduit un eveniment pentru persoane as spune eu cu mult mai in varsta (desi probabil ca atunci cand spun asta nu ma uit bine in oglinda); la sala Monte Carlo lumina a stat stinsa toata noaptea. Toate salile si-au tinut usile deschise – asadar, un posibil complex de petreceri care comunicau intre ele.

Petrecerea mea a fost multumitoare; cred ca au ajutat foarte mult persoanele din zona gri a cunoasterii mele, adica persoanele nu foarte necunoscute. Am senzatia ca le raman dator pentru o inchidere de 2012 care ar fi putut sa fie cu mult mai trista.

Si au mai trecut cateva zile.

La scurta vreme, am fost consternat sa aud, de la parintele care a venit intr-o seara sa binecuvinteze casa alor mei, ca si el trebuia sa-si faca revelionul tot la Rin Grand Hotel, intr-o sala incepand cu litera B. Dar aranjamentul asta a fost schimbat in ultima clipa si toti preotii au fost dirijati spre alt hotel…

Este ceva socant (si putin revoltator) – parintele petrece mai des decat mine! Nu a stat la revelion „decat” pana la ora 3 si jumatate. A doua zi avea slujba… Eu insumi imi parasisem petrecerea la ora 4.

Parintele m-a demoralizat complet, m-a umilit chiar. Petrecaret ce este!

Pentru mine, concluzia revelionului a fost, din nou, ca viata nu poate sa mearga mai departe fara fictiune. Ceea ce nu inseamna ca tot ce-am insirat aici sunt gogosi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: