Impresii reci, Iehova negru

5 Ian

Cand am suit in metrou la Piata Victoriei, pe un scaun din fata mea ma astepta astazi un cetatean american de culoare. Nu pot pretinde ca am priceput ce vorbea la telefon, caci, odata intrat in tren, s-a bucurat de cel mult jumatate din atentia mea, pe care si-o disputa cu un volum de proza de Capote.

Americanul negru se prezenta exact asa cum va inchipuiti, treaba asta nu necesita pic de efort din partea nimanui – omul era imbracat complet in negru, sedea pe scaun cam cum ar sta si o broasca, doar ca nu canta, in rest era rapperul ideal, in pantofi sport uriasi, cu sireturi precum cei mai lati taitei sau lame de guma de mestecat, de asemenea neagra. Zambea tot timpul, si poate ca prin asta il impresiona pe angajatul responsabil cu paza garniturii de tren, gardianul incapabil sa isi ia ochii de la el.

Peste numai doua statii, au urcat doi martori ai lui Iehova, de asemenea cetateni straini. L-au depistat si ei de indata pe americanul de culoare cu adidasi cu limba groasa, l-au abordat si s-au pornit sa schimbe impresii. Negrul s-a confesat ca, dintr-un motiv pe care nu l-am inteles, a fost obligat sa petreaca multe ore in parcul Titan si ca nu s-ar mai intoarce in Romania prea curand.

Erau fericiti toti trei, conversand impreuna „superior”.

Eu atunci am vrut sa le spun cate ceva, trenul se apropia de capat, dar ma prinsese si povestirea lui Capote cu clondirul cu bani, personajul sarac lipit Appleseed tocmai verifica daca a ghicit suma continuta de recipientul transparent, asa incat, pana mi-am formulat eu in minte spiciul pentru cetatenii americani, ei au izbutit sa se indeparteze, fericiti pe mai departe, schimband metroul la Dristor.

Pe de o parte, nu cred ca merita sa ma tin dupa ei doar ca sa le spun vreo doua. Si poate nici ei nu meritau spiciul meu plin de naduf.

Nu vom afla (we won’t have closure) decat atunci cand se vor reproduce circumstante asemanatoare, si anume sa asist din nou la dezbaterea despre Romania dintre un rapper si doi sectanti blonzi si inalti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: