In anticamera spre Frankfurt

23 Aug

Anticipand, aleg sa citez din experienta Frankfurt asa cum o planuieste Fodor’s in ghidul turistic dedicat, complet lipsit de fotografii:

Iesiti in Munzgasse, faceti la stanga si continuati-va drumul pana la intersectia… Traversati, astfel incat sa ajungeti in partea de nord a Berlinerstrasse. Apoi luati-o la stanga si veti ajunge la Grosser Hirschgraben. Pe aceasta strada, mai exact la numarul 23, veti observa probabil un grup de oameni dornici sa viziteze Goethehaus und Goethemuseum.

Fara legatura cu targul de carte de la Frankfurt (pentru care, apropo, mi-as putea inventa un motiv plauzibil sa fiu trimis in interes de serviciu, dar mi-e teama ca nu as face decat sa stric legaturile de afaceri existente ale firmei mele si as inchega acolo relatii noi si total neinteresante pentru patronii mei), ma voi prezenta in acel oras cu doua carti din partea Romaniei:

Ar fi ceva ametitor pentru toata lumea sa povestesc cum am ajuns sa aleg tocmai aceste doua volume pentru a le oferi cadou, asa ca o las balta (dar sa nu pierdeti ce spune Liiceanu despre fisierul txt primit de la varul sau Adrian; va incurajez sa compuneti cat mai multe mesaje electronice si sa le trimiteti, la randul vostru, la aceeasi adresa).

Revenind in turul orasului Frankfurt:

…continuati-va drumul, trecand de Casa Memoriala Gutenberg… veti ajunge in Grosse Bockenheimer Strasse, denumita de catre localnici si Strada Imbuibarii. …aveti ocazia sa vedeti turnurile gemene ale Deutsche Bank, numite si „Debit” si „Credit”.

P.S. Datorita zborului din zori, ma vad obligat sa merg devreme la culcare, ceea ce eu detest…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: