Un mandat scurt pentru Marisol?

13 Noi

La petrecerea de ziua lui Francisco, care implinea 15 ani, s-a ivit un comando de mocosos (mafioti tinerei) si a cerut sa vorbeasca cu El Raton. Cum nimeni de la petrecere nu il cunostea pe acest El Raton, 14 invitati au fost mitraliati.

Vorbim despre comunitatea orasului Praxedis, din statul mexican Chihuahua, unde nimeni nu mai vrea sa conduca politia. Cine a vrut, nu a rezistat (Jesus Holguin a fost impuscat de 1 Mai, cand se ducea sa ia micul dejun; succesorul lui la comanda politiei, Martin Castro, a fost rapit la cinci zile dupa instalarea in functie, iar dupa alte doua zile a aparut in fata comisariatului capul lui incastrat intr-un cub mare de gheata). Domnul primar nu mai gaseste nici macar CV-uri de politisti pe care sa se uite.

Apare si se ofera totusi studenta la criminologie Marisol. Este usor sa ne dam seama ca rolul pe care noua sefa a politiei il are in minte este de consiliere psihologica (comisariatul mai are la dispozitie doar trei barbati care poarta arma), iar Marisol nici nu incearca sa ascunda asta. A angajat ca politiste cam zece femei si le va trimite sa convinga tinerii sa aleaga altceva, nu banii castigati usor si cortegiul lor de morti.

Din articolul aparut in Paris Match, mai retinem expresia „gangrenée par les gangs”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: