In vizita la borcan

3 Noi

Este o postare cu subiecte slab legate.

Ma invarteam de colo-colo prin borcanul care din cand in cand scapara curcubee si priveam cu mare multumire prin peretii sai lumea fluida, palpaitoare, din jur. O pasare venea lopatand dinspre muntii indepartati si, pe masura ce se apropia, se latea arcuindu-se pe peretii curbi. I-am vazut ochiul migdalat, urias, intinzandu-se ca intr-o lupa si brusc cuprinzandu-ma din toate partile. Mi-am acoperit faţa cu un sentiment ingrozitor de rusine si placere. Cand am privit din nou, am observat ca in peretele borcanului, care scanteia nebuneste, aparusera contururile subtiri ale unei usi. M-am repezit spre ea  ingrozit de gandul  ca ar putea sa fie deschisa. Dar am respirat usurat: un lacat enorm, moale, ca de carne, atarna la usa.

Pe drumeagul care cobora din muntii indepartati si se oprea in faţa usii mele venea o fetita.

Intr-o povestire de-a mea, Mașina de ars, care nu este aceasta din care am citat, o jacheta coboara din cuier si, de plictiseala, vine taras in sufrageria unde scriitorul primeste oaspeti. Se ajunge la acest moment din cauza frustrarii ca aproape totul s-a mai scris deja; in al doilea rand, solutii facile, de radio si televiziune, nu sunt permise literatorului, dispozitivul sau de atentionare si indreptare a creatiei depistand si arzand imediat banalitatile de pe orice foaie din vecinatate.

Alt mare borcan ar fi autobuzul-proiect chinezesc. Cand va fi construit, el se va deplasa probabil numai pe tronsoane absolut drepte; este inalt, lat cat o sosea sau macar pe jumatate, rotile ii sunt in varful unor picioroange, iar cabina cu pasagerii se afla sus de tot. Acest autobuz poate fi confundat cu un tunel, caci, in incercarea de a nu incurca traficul, el lasa automobilele obisnuite sa ii treaca pe sub burta.

Se complica, se inaspresc regulile de circulatie insa, pentru ca daca un jeep in trecere pe sub acest autobuz ii va lovi un picior…

http://www.chinahush.com/2010/07/31/straddling-bus-a-cheaper-greener-and-faster-alternative-to-commute

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: