Marea criza 1929, apoi autobuz 2009

5 Iul

Vizionez o serie de documentare despre Marea criza economica din Statele Unite, cea din 1929. Nu o sa spun acum de domnul Ford, cum a trait domnul Ford criza (nu a simtit nimic, dânsul implementa la acel moment o societate socialista cu lectii de dans obligatorii). O doamna cu nume neimportant declara insa ca asa era sexul atunci:

Poate ca cel mai teribil lucru din acea perioada pentru mine era sa ascult certurile parintilor. Dupa ce ne duceam la culcare noaptea, incepeau sa se certe si se certau constant, din cauza banilor si a sexului. Dupa ce s-a nascut al optulea copil, mama era ingrozita la gandul altei sarcini, mai ales dupa ce tata a fost concediat. Asa ca se certau; si cum tata statea acasa toata ziua si nu facea nimic, fireste ca era plin de energie noaptea cand mergea la culcare.

Ar mai fi si problema soferilor de autobuz din Guatemala City. In alt documentar, un episod din Unreported World, doi sau trei au fost impuscati in aceeasi zi – nimic iesit din comun, spun localnicii si plang.

Soferii sunt ucisi chiar daca isi dau cam jumatate din salariu ca taxa de protectie celor doua mari bande din oras. Culmea, sunt obligati de mafioti harnici sa ia pe unul din ei in fiecare cursa pe post de controlor…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: